Ambachtelijke Bieren - Artisanale Bieren | Startpagina Craftbeershirts.nl

Ambachtelijk bier is een term die al tientallen jaren wordt gebruikt. Het is een alcoholische drank die in verschillende stijlen wordt gebrouwen en die typisch wordt gekenmerkt door een volle smaak met een aanzienlijke moutige smaak en vaak een zeer hoppige bitterheid. De geschiedenis van deze drank gaat terug tot het middeleeuwse Europa en Amerika, toen brouwers alles gebruikten wat ze konden vinden om een ‚Äč‚Äčalcoholische drank te maken - inclusief gerstewater verrijkt met honing, vruchtensap, kruiden en specerijen. Maar wat is ambachtelijk bier precies?

Tenzij je een bierdrinker of kenner bent, ben je waarschijnlijk een fan van een van de oudste dranken van de mensheid. Men denkt dat gemout bier door mensen is geproduceerd in 5000-4001 voor Christus, hoewel artefacten suggereren dat bier in sommige delen van de wereld, met name Egypte, China en Amerika, mogelijk zelfs eerder is geproduceerd.

Modern bier is een integraal onderdeel van veel culturen over de hele wereld, vooral in de Verenigde Staten. Hoewel Amerika een van de beste biergeschiedenissen heeft sinds de oprichting van het land, wordt de geschiedenis van ambachtelijk bier zelfs vandaag de dag veel meer toegejuicht.

Egypte

Voor zover we kunnen nagaan, verscheen ambachtelijk bier meer dan 5.000 jaar geleden voor het eerst in de graslanden van Zuid-Babylonië, tussen de rivieren de Tigris en de Eufraat. Vruchtbare alluviale bodems hielpen wilde graanplanten, die de lokale bevolking voor voedsel verkregen. De Sumeriërs vestigden zich op de Egyptische vlakten en identificeerden 's werelds eerste beschaving in Neder-Mesopotamië. Ze begonnen de granen te produceren, die ze veranderden in een soort brood dat bekend staat als bappir. Ze prezen de godin Ninkasi, die 'dame die de mond vult' betekent, het oudst bekende recept dat archeologen kennen. Ninkasi, de brouwer van de goden, instrueerde de mensheid hoe ze bier moesten maken, wat ze kas noemden.